LinkedIn en Sourcen

Linkedin

Werk vinden via social media heeft sinds 2009 een sterke groei doorgemaakt. Steeds meer werkgevers en recruiters kiezen voor social media voor het vinden van nieuwe medewerkers. Voor werkzoekenden wordt het dus steeds belangrijker om deze nieuwe kanalen te gebruiken bij het zoeken naar een baan. Door zich aan te passen en beter af te stemmen op het huidige zoekgedrag van werkgevers en recruiters, kunnen zij hun succes op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten. Hierbij is LinkedIn veruit het meest gebruikte platform.

Tijdens dit dagdeel maken we samen met jou je LinkedIn profiel helemaal up-to-date, omdat:

  • LinkedIn wordt zeer professioneel en zakelijk gebruikt. (Facebook en Twitter zijn voor kleine doelgroepen als creatieven of marketeers ook interessant, maar worden nu nog veel minder ingezet).
  • Een LinkedIn-profiel vervangt nu in vele gevallen al een CV. Het is je visitekaartje van de toekomst.
  • Via LinkedIn kunnen middelbaar en hoger opgeleiden op eenvoudige wijze hun netwerk activeren en vergroten, zichzelf profileren op de arbeidsmarkt en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op die arbeidsmarkt.
  • Via LinkedIn zijn werkzoekenden niet alleen goed zichtbaar voor toekomstige werkgevers, ook kunnen de leden elkaar gemakkelijk op interessante vacatures of opties wijzen.
  • LinkedIn is heel gebruiksvriendelijk en gebruikers kunnen in hoge mate over hun privacy waken.
  • LinkedIn is het grootste professionele netwerk ter wereld.  Nederland staat met drie miljoen deelnemers in de top 10 van gebruikers. Het aantal vacatures dat via LinkedIn wordt vervuld groeit exponentieel.

We gaan direct aan de slag. Aan het einde is als eerste ook jouw profiel helemaal up-to-date!

Sourcen

Voorheen werden intercedenten en consulenten opgevoed met een kaartenbak en een persoonlijk gesprek. Tegenwoordig gaat dit anders. Een groot deel van je werk als intercedent doe je online. Je klanten en kandidaten zijn tenslotte ook online actief.

In de loop van de jaren hebben de meeste mensen wel een LinkedIn account aangemaakt, zijn we lid geworden van Facebook, Twitter, Instagram en wellicht Snapchat. 

Tijdens deze dag nemen we je mee in de Wereld van Sourcing! 

In de ochtend starten we met een (korte) historie van sourcing. We belichten niet alleen waarom sourcing belangrijk is, maar geven je ook inzicht in het totale sourcingproces. Hoe vind jij je digitale weg en word je succesvol? We gaan praktisch aan de slag met Boolean Search en LinkedIn Search.

In de middag leer je hoe je meer rendement haalt uit Facebook en Twitter. We zetten hierbij de flexbranche en doelgroep centraal. We lichten diverse online kanalen toe, hoe je werkzoekenden en klanten professioneel kunt benaderen en we geven je praktische tips & tricks.


Locaties
Den Haag of Utrecht
Huiswerk
Aanmaken LinkedIn profiel danwel optimaliseren van je huidige profiel.
Social

Ontdek welke interessante groepen op Linkedin zijn te vinden waar jij als intercedent zeker lid van moet zijn!

terug naar overzicht